Η ανάγκη προστασίας της εγκατάστασης μιας κατοικίας και ευρύτερα του οικιακού περιβάλλοντος στο οποίο που ζει μια οικογένεια - είτε μόνιμα είτε περιστασιακά – είναι μια ανάγκη που υφίσταται απο τη πρώτη στιγμή που οι άνθρωποι εμφανίστηκαν στη γη και κοινωνικοποιήθηκαν. Οι λύσεις και οι μέθοδοι προστασίας της κατοικίας διαφοροποιούνταν ανάλογα με τα μέσα και τις συνθήκες της κάθε εποχής και του κάθε τόπου.

Σήμερα, οι συνθήκες όπως εχουν διαμορφωθεί στο αστικό άλλα και μη αστικό περιβάλλον, επιβάλουν τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματική προστασία των κατοικιών προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το ρίσκο από τους κινδύνους που ελλοχεύουν, με βασικότερο την εισβολή ληστών και διαρρηκτών για την υφαρπαγή χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων.

Αναφορικά με τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν σήμερα στη διάθεση όλων όσων θέλουν να προστατεύσουν το σπίτι τους, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία λύσεων ανάλογα το μέγεθος και τις απαιτήσεις της κάθε εγκατάστασης.

Επίσης σήμερα, η ασφάλεια της κατοικίας με τεχνολογικά μέσα δεν αποτελεί πολυτέλεια μιας και το κόστος αγοράς και εγκατάστασης συστημάτων, αλλά και το κόστος σύνδεσης με ένα κεντρικό σταθμό λήψης σημάτων δεν είναι τόσο μεγάλο.

Η ασφάλεια στο σπίτι λοιπόν, αποτελεί σήμερα όσο ποτέ άλλοτε μια αναγκαιότητα για τους οικιακούς χρήστες αλλά και μια επιχειρηματική ευκαιρία για τις εταιρίες του κλάδου της ασφάλειας

Αναδημοσίευση από το περιοδικό Security Manager http://www.securitymanager.gr/newsite/contents_article.php?id=862&catid=5