Η εγκατάσταση ενός Συστήματος Συναγερμού στο χώρο σας δεν εγγυάται από μόνη της, την προσωπική σας  ασφάλεια, των οικείων σας και της περιουσίας σας. Το Σύστημα Συναγερμού σας είναι ικανό να θωρακίσει την ασφάλειά σας από τη στιγμή που θα συνδεθεί με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Σκεφθείτε απλά, μια σειρήνα που χτυπά. Δεν κινητοποιεί από μόνη της απολύτως κανέναν...

Τα πράγματα ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετικά  στην περίπτωση της σύνδεσης με Κέντρο Λήψης Σημάτων. Το σήμα του συναγερμού θα φθάσει άμεσα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου το έμπειρο προσωπικό ασφαλείας  θα αναλάβει να σας ενημερώσει, αλλά και να ενημερώσει και να κινητοποιήσει και την Άμεσο Δράση σε περίπτωση δολιοφθοράς του Συστήματος Συναγερμού σας.

Συνδέοντας το συναγερμό σας με το Κέντρο Λήψης Σημάτων είστε σε θέση να γνωρίζετε άμεσα τους λόγους για τους οποίους χτυπά. Μεταξύ των κυριότερων λόγων που ένας συναγερμός στέλνει σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων είναι:

  • Η παραβίαση οποιουδήποτε σημείου  της οικίας μας, ενώ λείπουμε ή ενώ βρισκόμαστε εντός αυτής. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων θα λάβει αμέσως το σήμα διάρρηξης, στο οποίο θα αναφέρεται αναλυτικά το σημείο ή τα σημεία παραβίασης και οι έμπειροι χειριστές του θα αναλάβουν να ενημερώσουν την Άμεσο Δράση (100), προκειμένου να αποτρέψουν τη διάρρηξη και να προστατέψουν εσάς, τους οικείους και την περιουσία σας.
  • Προσπάθεια σαμποτάζ του Συστήματος Συναγερμού, ώστε  να μη χτυπά και ο δολιοφθορέας  να... “δουλέψει”, χωρίς μπελάδες. Και σ’ αυτή την περίπτωση το Κέντρο Λήψης Σημάτων θα ενεργήσει εγκαίρως.
  • Ενδεχόμενο τεχνικό πρόβλημα του Συστήματος Συναγερμού πχ διακοπή ρεύματος.

Σε κάθε περίπτωση το Κέντρο Λήψης Σημάτων θα λάβει ένα ξεχωριστό σήμα, ώστε να γνωρίζει τι συμβαίνει και να μπορεί να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες για την ασφάλειά σας ενημερώσεις και ειδοποιήσεις.

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων μπορεί να συνδράμει καθοριστικά στην ασφάλειά σας λαμβάνοντας το αντίστοιχο για κάθε περίπτωση ανάγκης σήμα και πράττοντας γρήγορα! Χωρίς το Κέντρο Λήψης Σημάτων, το Σύστημα Συναγερμού σας δεν μπορεί να θωρακίσει την ασφάλειά σας, γιατί δεν υπάρχει – άμεσα- κανένας  να βοηθήσει ή να παρέμβη σε ενδεχόμενο κίνδυνο.

Panic Button (κουμπί πανικού) και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες του Κέντρου Λήψης Σημάτων

Δεδομένης της αυξημένης εγκληματικότητας,  η σύνδεση του Συστήματος Συναγερμού μας με το Κέντρο Λήψης Σημάτων, μπορεί να είναι σωτήρια για την προσωπική σας ασφάλεια, αλλά και για την ασφάλεια των οικείων και της περιουσίας σας. Πέραν των προαναγραφόμενων περιπτώσεων  η υπηρεσία του Κέντρου Λήψης Σημάτων μπορεί να είναι καταλυτική και στις ακόλουθες:

  • Σε περίπτωση που απειλείται η ίδια μας η ζωή, π.χ. Απειλή – εξαναγκαστικός αφοπλισμός  του συναγερμού υπό την  απειλή κάποιου  όπλου,  σε περίπτωση Ληστείας. Σκεφθείτε ότι βρίσκεστε έξω από την οικία σας και ο ληστής σας εξαναγκάζει να μπείτε μαζί του και να αφοπλίσετε το συναγερμό σας. Τότε, πληκτρολογώντας τον κωδικό έκτακτης ανάγκης , το σύστημα συναγερμού θα στείλει σιωπηρά σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων για την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε και το έμπειρο προσωπικό του Κέντρου Λήψης Σημάτων, θα ειδοποιήσει την Άμεσο Δράση (100) για  την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, ώστε να προβεί σε σιωπηρή παρέμβαση.
  • Σε περίπτωση που βρίσκεστε εντός της οικίας σας και δεν έχετε οπλίσει το Σύστημα Συναγερμού σας ή βρίσκεστε εξωτερικά της εισόδου της οικίας σας και δεχθείτε απειλή. Τότε πατώντας το Panic Button – το λεγόμενο κουμπί πανικού- το Κέντρο Λήψης Σημάτων θα λάβει το σήμα και θα ενεργήσει άμεσα. Η χρήση του Panic Button (κουμπί πανικού) είναι, επίσης, καθοριστική σε περιπτώσεις Ιατρικής Βοήθειας, καθώς τη στιγμή που αυτή απαιτείται αρκεί ένα πάτημα του κουμπιού, προκειμένου να λάβει το κατάλληλο σήμα το Κέντρο Λήψης Σημάτων και να προβεί στις απαιτούμενες ενημερώσεις. Αντιστοίχως, θα λειτουργήσει το Κουμπί Πανικού σε συνδυασμό με το Κέντρο Λήψης Σημάτων σε περίπτωση εγκλωβισμού σε ανελκυστήρα χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλος στο κτίριο ή σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σε κάθε περίπτωση μόνο το Κέντρο Λήψης Σημάτων μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, λαμβάνοντας το αντίστοιχο σήμα και ενεργώντας άμεσα για εσάς, τους οικείους σας, την ασφάλειά σας! Ο συναγερμός της οικίας σας, μπορεί να στείλει σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων τόσο μέσω μιας  απλής γραμμής σταθερής τηλεφωνίας, όσο και μέσω κινητού τηλεφώνου με το σύστημα GSM/GPRS. Μέσω του συστήματος GSM/GPRS, ακόμα κι αν για οποιοδήποτε λόγο η σταθερή σας γραμμή τηλεφώνου πάψει να λειτουργεί το Κέντρο Λήψης Σημάτων θα λάβει το σήμα από το κινητό τηλέφωνο.

Το σύστημα ασφαλείας  σας μπορεί επίσης να στείλει σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων μέσω TCP IP, ενός πρωτοκόλλου επικοινωνίας δηλαδή μέσω internet. Το TCP IP είναι ένας οικονομικός τρόπος λήψης των σημάτων. Μέσω του TCP IP μπορεί να διαπιστωθεί σύντομα η διακοπή του τηλεφώνου από εξωγενείς παράγοντες (περίπτωση δολιοφθοράς) και να ειδοποιηθεί άμεσα το Κέντρο Λήψης Σημάτων

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων -  με χαμηλό ετήσιο κόστος-  θα θωρακίσει την αξιοπιστία του Συστήματος Συναγερμού μας όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο.